De Ligt donio odluku, ostaje u Ajaxu

Želi pomoći holandskom klubu

De Ligt donio odluku, ostaje u Ajaxu

Od transfera Matthijsa de Ligta u ovom prijelaznom roku neće biti ništa, javljaju mediji iz Holandije.

Ovaj vjerovatno najperspektivniji stoper današnjice se već sedmicama povezuje s odlaskom iz Ajaxa, za njegove usluge su 'zagrizli' brojni velikani, ali do transfera, barem ove zime, neće doći.

Brojni holandski mediji javljaju kako je de Ligt u dogovoru s čelnicima "kopljanika" odlučio ostati i pomoći Ajaxu u borbi za titulu prvaka Eredivisie.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Manchester United, Paris Saint-Germain, Barcelona i ostali velikani koji vode borbu za de Ligta morat će tako pričekati ljeto kako bi se upustili u borbu za transfer, a špekuliše se kako je Ajax za njega odredio cijenu od 50 miliona eura, koja i ne predstavlja mnogo pomenutim klubovima.

Vrijedi istaći da Matthijs de Ligt nema ni 20 godina, a već je stigao odigrati 79 utakmica za prvi tim Ajaxa i 11 za reprezentaciju Holandije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije