Nakon što je Chelsea odustao pojavio se novi klub koji želi Džeku
Januarski prelazni rok je tek završen, a već su počele špekulacije da Džeko na ljeto mijenja klub

Bh. napadač ponovo meta špekulacija

Nakon što je Chelsea odustao pojavio se novi klub koji želi Džeku

Endin Čaušević, foto: EPA

Bh. napadač Edin Džeko u minulom januarskom prelaznom roku bio je na pragu prelaska u londonski Chelsea, ali je na kraju odlučio da ostane u Romu. Rimski klub se u posljednjem trenutku predomislio i odlučio da reprezentativac naše zemlje nije na prodaju.

Chelsea je želio u paketu dovesti Džeku i Emersona, ali na kraju su se morali zadovoljiti samo brazlskim igračem jer Roma nije željela da pusti bh. napadača. Emerson se nije naigrao u posljednje vrijeme i tek se oporavio od teške povrede, ali očito je da su na Stamford Bridgeu vidjeli nešto posebno u njemu.

Nakon što se završio januarski prelazni rok bilo je jasno da od Džekinog odlaska iz Rome neće biti ništa, barem ne ove zime. Međutim, italijanski mediji su samo tri dana kasnije ponovo počeli špekulisati o Džeki, odnosno o tome da će najbolji strijelac Rome na kraju sezone promijeniti klub.

Kako piše TuttoSport, Džeko se nalazi na meti Milana kluba za kojeg je navijao u djetinjstvu. Navodno, Rossoneri nisu zadovoljni Nikolom Kalinićem i Andreom Silvom na koje su potrošili silne milione ljetos i žele da dovedu provjerenog napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Milanu vjeruju da će Patrick Cutrone biti prvi napadač ove ekipe, ali su svjesni da mu je još uvijek potrebno mnogo iskustva da to ostvari. Na San Siru znaju da bi Džeko bio idealan mentor i kako prenosi TottoSport učinit će sve da bh. napadača dovedu u dres Milana narednog ljeta. Navodno, Rossoneri su spremni platiti oko 25 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi