Nakon što je Manchester City Burtonu postigao devet golova, Guardiola pokazao kakav je gospodin

Tješio protivničke igrače

Nakon što je Manchester City Burtonu postigao devet golova, Guardiola pokazao kakav je gospodin

Španski trener koji sjedi na klupi Manchester Cityja Pep Guardiola pokazao je sinoć po ko zna koji put o kakvom gospodinu se radi.

Njegov City je u prvom susretu polufinala Liga kupa porazio trećeligaša Burton Albion sa čak 9:0, a Guariola je nakon meča iskoristio priliku da utješi protivničke igrače.

Nakon što je prvo razmijenio nekoliko riječi sa trenerom gostujuće ekipe tokom kojih su obojica bili nasmijani, Pep je krenuo prema igračima Burtona koji su bili vidno razočarani u tužni kako bi ih barem malo utješio.

Njegov gest je oduševio sve na Otoku, a kako je to otprilike izgledalo možete pogledati na fotografijama.

City izjednačio rekord star 52 godine

Inače, ovo je druga uzastopna pobjeda za Građane sa sedam ili više postignutih golova i time su izjednačili rekord Leeds Uniteda iz 1967. godine.

Prije ove utakmice ekipa Pepa Guardiole pobijedila je u FA Cupu Rotherham sa čak 7:0.

Najveći problem za Burton je u ovom trenutku taj što će morati odigrati i revanš protiv Manchester Cityja jer tako nalažu pravila engleskog Liga cupa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi