Rusija ostaje bez Evropskog prvenstva, jedna država je već izrazila želju da je zamijeni

Rusija ostaje bez Evropskog prvenstva, jedna država je već izrazila želju da je zamijeni

E. Škorić

Rusiji prijedi da bude suspendovana sa Olimpijskih igara u Tokiju naredne godine nakon što je isključena sa Zimskih olimpijskih igara prošle godine, ali i bez domaćinstva Evropskog prvenstva.

Organizacija utakmica Evropskog nogometnog prvenstva 2020. godine mogla bi Rusiji da bude ugrožena, poslije preporuke Svjetske antidoping agencije (WADA) da se toj zemlji zabrani da organizuje sportske događaje u naredne četiri godine.

Na stadionu u Sankt Peterburgu trebalo bi da se odigraju utakmice u jednoj od grupa na turniru, kao i četvrtfinalna utakmica.

Međutim, Rusi su u strahu da će im biti oduzeto domaćinstvo. Preporučeno je da se Rusiji oduzme pravo da organizuje bilo kakvo međunarodno sportsko takmičenje u narednih četiri godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Takodje, preporučeno je da u naredne četiri godine ruska zastava ne smije da se ističe na velikom takmičenju, a da se sportisti mogu takmičiti samo ako uspiju da dokažu da nisu umiješani u nedosljednosti i tada bi mogli da se takmiče kao neutralni sportisti.

Situaciju prati Vels, koji je spreman da zamijeni Rusiju, pa bi tako umjesto u St. Peterburgu, utakmice grupe B bile igrane u Cardiffu.

Top Komentari

magistar
Glupa politika mijesa se u sve pa i sport. Odvratno
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi