Nakon zasjede i žestokih sukoba navijača oglasio se i predsjednik Leccea

Pravi rat na autoputu

Nakon zasjede i žestokih sukoba navijača oglasio se i predsjednik Leccea

Jučer je Roma na Olimpicu, u okviru 25. kola Serije A, razbila Lecce i slavila pobjedu rezultatom 4:0.

Nije navijačima Leccea bilo ugodno ni prije utakmice.

Naime, tek što se njihov konvoj autobusa, kombija i automobila zaputio ka Rimu, napadnuti su - od strane Barijevih huligana.

Prema izvještajima italijanskih medija, nekoliko stotina "ultrasa" Barija je napravilo zasjedu za navijače Leccea na jednom odmaralištu na autoputu.

Ubrzo je došlo do tuče, a "frka" se sa odmarališta prenijela na put. Više vozila navijača Leccea je demolirano, dok je jedan kombi potpuno spaljen.

Danas stižu informacije da je policija uhapsila četvoricu i identificirala još 90 navijača Barija koji su učestvovali u napadu.

Inače, između Leccea i Barija vlada veliko regionalnu rivalstvo. Riječ je o dva kluba iz regije Apulija.

Danas se oglasio i predsjednik Leccea Saverio Sticchi Damiani.

"U vremenu kada naša država prolazi kroz zdravstvenu krizu, za zaprepašćenjem primjećujem da postoje individue koja preferiraju činiti, na štetu drugih, geste čija je težina bez presedana... Izražavam solidarnost sa našim navijačima i imam maksimalno povjerenje u kompetencije naših vlasti", izjavio je Damiani za Corriere della Sera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo Italija ovih dana, nakon prvih slučajeva zaraze i žrtava, strahuje od epidemije koronavirusa.

Top Komentari

Samo_Realan
i kažu samo u BiH stoka
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi