Namješten meč kvalifikacija za SP?

Sumnja o namještanju meča

Namješten meč kvalifikacija za SP?

Midhat Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je veliku istragu zbog mogućeg namještanja utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Radi se o susretu grupe F između Litvanije i Malte, kojeg su Litvanci dobili s 2:0.

Pojedinosti je engleskim medijima otkrio golman Malte Andrew Hogg.

"Delegat meča je prije početka došao u svlačionice kako bi upozorio igrače na moguće namještanje utakmice. Bilo je čudno i nezgodno, jer nas je praktički optužio za varanje. Znam da ne bih učinio ništa tako i nisam imao pojma o čemu priča", rekao je Hogg, te je dodao:

"Pomislio sam, ako zaj.... stvar završiću u zatvoru. Međutim, kod golova nisam mogao ništa, a imao sam nekoliko odličnih odbrana. Nemam šta da krijem, ali bi ovo moglo da utječe na razvoj situacije u grupi i ono što će se dešavati. Veliko sr... je sve ovo", rekao je golman Malte.

U ovoj grupi se još nalaze selekcije Engleske, Slovenije, Škotske i Slovačke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za sada su Englezi prvi, a slijede ih Litvanci i Slovenci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti