Nani ima novi klub!

Iskusni Portugalac kreće u novu avanturu

Nani ima novi klub! · Zvanično

Portugalski krilni fudbaler Nani od danas ima novi klub. Nakon 14 godina seniorskog fudbala u Evropi, Nani se odlučio na novi izazov "preko bare".

Naime, on je danas postao član američkog Orlando Ciryja, te će karijeru nastaviti u MLS-u.

Kako je saopšteno iz Orlando Cityja, ovaj klub je postigao dogovor sa lisabonskim Sportingom, te uspio realizivati Nanijev transfer.

Nani u Orlando stiže bez naknade, a sa svojim novim klubom je dogovorio trogodišnju saradnju.

Iskusni, 33-godišnji Portugalac je u svojoj bogatoj karijeri igrao za Sporting, Manchester United, Fenerbahče, Valenciju i Lazio, a u vitrinama ima četiri titule prvaka Engleske sa Manhcester Unitedom, titulu osvajača Lige prvaka, te zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva 2016. osvojenu u dresu Portugala.

Treba istaći i da nova sezona u MLS-u zvanično počinje 2. marta.

Nani podsjetio na najbolje dane: Protvinici padali na stražnjice pred Portugalcem!

Sporting je krajem prošle godine deklasirao ekipu Qarabaga u okviru 5. kola grupne faze Lige Evrope, a tada je Nani postigao sjajan gol.

Poveo je Sporting golom Dosta u 5. minuti sa bijele tačke, ali je Zoubir u 14. poravnao na 1:1. Ipak, Fernandes šest minuta kasnije pogađa za novo vodstvo Sportinga.

Gosti su stigli i do trećeg gola u 33. minuti. Strijelac je bio nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda, Nani.

Iskusni Portugalac je sjajno prošao, "nanizao" nekoliko protivničkih fudbalera i pogodio za 1:3. Kako je izgledao Nanijev prodor možete pogledati u video prilogu:

Inače, pomenuti susret je na kraju završen rezultatom 6:1 u korist Sportinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi