Nantes i Rennes remijem otvorili 34. kolo francuskog šampionata

Kanarinci drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje

Nantes i Rennes remijem otvorili 34. kolo francuskog šampionata

Nantes je na svom terenu ugostio ekipu Rennesa u prvoj utakmici 34. kola Ligue 1, a duel ove dvije ekipe je na kraju završen rezultatom 1:1.

Nantes je nešto bolje otvorio susret, ali promjene rezultata nije bilo sve do 42. minute kada Thomasson nakon velike greške golmana Rennesa, koji je ispustio loptu, pogađa za vodstvo domaćih od 1:0.

Vodstvom domaćih se otišlo na odmor, a tek što je počelo drugo poluvrijeme Nantes ostaje sa desetoricom. Sala je zbog neopreznosti i korištenja ruku tokom jednog vazdušnog duela na sredini terena zaradio drugi žuti karton, pa je morao u svlačionicu.

Nije Rennes ni sa igračem više uspio stvoriti veliki broj prilika, ali gosti ipak stižu do poravnanja i to u 81. minuti susreta nakon gola Jamesa Lea Silikija.

Do kraja susreta su mreže mirovale, pa je ostalo 1:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Treba istaći da je bh. fudbaler Sanjin Prcić odigrao svih 90 minuta za Rennes, a u 71. je zaradio žuti karton.

Rennes je remijem zadržao 5. poziciju, koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, te sada ima 48 bodova na svom kontu. Međutim, Rennes sada ima i utakmicu više u donosu na šestoplasiranu Nicu (47 bodova), te sedmoplasirani Monptellier (46 bodova). Isti broj bodova kao i Montpellier sada ima i Nantes koji je na osmom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi