Navijači Nantesa birali najbolji tim: Zna se ko je u napadu

Povodom 75. godišnjice

Navijači Nantesa birali najbolji tim: Zna se ko je u napadu

Ovih dana u Nantesu vlada slavljenička atmosfera jer klub proslavlja 75. godina postojanja. Tim povodom ponuđeno je i nekoliko zanimljivosti za navijače, a jedna od njih je i biranje najboljeg tima u historiji. 

Na zvaničnjoj stranici slavnog francuskog tima navijači su odabrali najboljih 11 ikada, a u napadu se našao nekadašnji fudbaler Veleža Vahid Halilhodžić.

Popularni Vaha je bio član jedne od najboljih generacija ovog tima koja je osvojila prvenstvo Francuske u sezoni 1982/83, a baš te godine je Halilhodžić bio najbolji strijelac Ligue 1. Dvije godine kasnije Vaha je ponovio isti individualni uspjeh.

Navijači to nisu zaboravili i uvrstili su Halilhodžića u najbolji tim, a sada se vrši glasanje za najboljeg igrača ovog tima. Glasati možete na OVOM linku i to do petka, 20. aprila.

Svemu dodajmo da Nantes ima veoma uspješnu historiju u kojoj je osvojio čak osam puta prvenstvo Francuske i tri puzta Kup, a Halilhodžić je za ovaj tim nastupao od 1981. do 1986. godine te je za to vrijeme postigao 93 pogotka na 163 utakmice. Kasnije je prešao u redove PSG-a gdje je odigrao jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi