Napad Brazila je po prvi put ovakav, a sastav Argentine je priča za sebe

Sastavi za večerašnji prijateljski meč

Napad Brazila je po prvi put ovakav, a sastav Argentine je priča za sebe

Večeras će se širom svijeta igrati brojne zanimljive reprezentativne utajkmice, a u centru pažnje će svakako biti susret vječitih rivala - Brazila i Argentine. 

Pomenuti rivali nisu snage odmjerili već preko godinu dana, a večerašnji susret sigurno neće biti ni blizu sličan onom prethodnom.

Kao prvo, u pitanju je prijateljski meč, kao drugo sastavi ekipa su potpuno drugačiji te kao treće, na terenu neće biti Lea Messija.

Zanimljivo, brazilski selektor Tite večeras je po prvi put odlučio da u prvu postavu uvrsti i Roberta Firmina i Gabriela Jesusa. Mnogi su se na njega ljutili što mu je Firmino često na klupi, a sada je očigledno došao trenutak da Tite isproba mogu li njih dvojica igrati zajedno.

S druge strane, selektor Argentine Lionel Scaloni na teren će izvesti nekoliko igrača za koje vjerovatno niste čuli, pa možemo slobodno reći da je ovo neka nova Argentina. Naravno, u njihovo j reprezentaciji nema Lea Messija koji možda više nikada neće ni zaigrati za nacionalnu vrstu, ali su zato tu neka potpuno nova imena.

Sastav Brazila: Alisson, Miranda, Marquinhos, Danilo, Filipe Luis, Casemiro, Arthur, Coutinho, Neymar, Gabriel Jesus, Firmino.

Argentina: Romero, Saravia, Otamendi, Pezzella, Tagliafico, Parades, Battaglia, Lo Celso, Dybala, Correa, Icardi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi