Napad Plavih efikasan protiv Viteza

Prijateljski meč na Grbavici

Napad Plavih efikasan protiv Viteza

Midhat Šljivak

Fudbaleri Željezničara savladali su u prijateljskom susretu na Grbavici ekipu Viteza s 3:0.

Nakon mirnog uvoda u meč, Željezničar do vodstva stiže u 19. minuti. Nova akvizicija Plviha Dejan Đermanović matirao je Tirića za prednost domaćeg tima od 1:0.

Samo četiri minute kasnije odlična prilika za goste, ali prvo Kjosevski, a zatim i Bogičević dobro reaguju, te su spriječili gol.

Do kraja prvog dijela još tri solidne prilike. Kramarić, Đermanović i Stevanović su bili u prilikama, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Želje.

Nastavak donosi bolju igru Željezničara. Đermanović je prvi prijetio Tiriću, a zatim i u dva navrata Ivan Lendrić, no promjene rezultata nije bilo.

Do kraja je viđeno još nekoliko pokušaja, a u 79. minuti pitanje pobjednika je bilo riješeno. Pogodio je još jedan novajlija Ivan Lendrić za prednost od 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je mladi Mujagić u finišu meča.

Prijateljski meč:

Željezničar - Vitez 3:0 (Đermanović, Lendrić, Mujagić)

Željezničar: Kjosevski - S. Stevanović, Kosorić, Bogičević, Kramarić - Zolotić, Bekrić, Beganović, M. Stevanović, Stanić - Djermanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Tirić - Novak, Jevtić, Radeljić, Barić - Anastasov, Đurić, Muminović, Livaja, Mrkajić - Đerić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi