Vukotić: Novac nije bio povod za transfer

Predsjednik FK Željezničar

Vukotić: Novac nije bio povod za transfer

FK Željezničar je danas ostao bez Amira Hadžiahmetovića, koji se pridružio Riadu Bajiću u turskom Konyasporu.

Hadžiahmetović je sa svojim novim klubom potpisao četveroipogodišnji ugovor, a Željezničar je na ime obeštećenja inkasirao 500.000 eura plus 20% od narednog transfera mladog fudbalera.

"U ovom trenutku, napravljen je jako dobar posao koji je na liniji vizije razvoja kluba. Transfer se realizovao uz odobrenje šefa stručnog štaba, te uz želju igrača, njegovih roditelja i menadžera kao i nekih naslijeđenih razloga iz prošlosti. Novac apsolutno nije bio povod transfera budući da je Klub finansijski stabilan, iako napominjem da se radi o rekordnom transferu u historiji kluba, te omogućuje dodatno jačanje veza za turskim prvoligašem i procenat od narednog transfera", naglasio je predsjednik FK Željezničar Vedran Vukotić za zvaničnu stranicu kluba sa Grbavice, te dodao:

"Ovim transferom šaljemo jasnu poruku svim mladim igračima iz naše omladinske škole, ali i Bosne i Hercegovine, da je upravo FK Željezničar preferirana destinacija za realizovanje ozbiljne igračke karijere u inostranstvu. Amiru želimo puno sreće u nastavku karijere, a Konyasporu mnogo sportskih uspjeha".

Amir Hadžiahmetović (18) je dijete Željezničara i prošao je sve omladinske selekcije ovog kluba. Za Plave je u seniorskoj konkurenciji odigrao ukupno 47 utakmica i postigao tri gola, a debitovao je 2. augusta 2014. godine na utakmici protiv Olimpica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar je svom bivšem fudbaleru poželio mnogo sreće u nastavku karijere, te mu se zahvalio na doprinosu uspjesima Plavih u proteklom periodu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi