Stiže odluka koja će zauvijek promijeniti Premier ligu
Veliki broj stranaca igra u timovima iz engleske Premier lige. Veliki timovi "žive" od fudbalera koji dolaze van Velike Britanije i oni im čine većinu tima, dok su engleski fudbaleri u drugom planu. FA to sada planira promijeniti (Foto: EPA)

Od 2020. godine će sve biti mnogo drugačije

Stiže odluka koja će zauvijek promijeniti Premier ligu

Midhat Šljivak

Čelnici Fudbalske asocijacije Engleske (FA) spremili su odluku koja će zauvijek promijeniti Premier ligu.

Velika Britanija je 2016. godine izglasala izlazak iz Evropske unije, a to će, kako stvari stoje, veoma utjecati na timove iz Premiershipa.

Rukovodstvo Premier lige priprema odluku o smanjenju broja stranaca u klubovima. Tako će klubovi moći imati 12 stranaca, umjesto dosadašnjih 17.

S obzirom na izlazak iz Evropske unije strancima će se smatrati i fudbaleri sa pasošem zemalja koji su u EU, pa će timovi, posebno oni iz vrha tabele morati potpuno mijenjati timove.

Trenutno čak 13 ekipa ima više od 12 stranaca u timu, te će se viška u narednu godinu i po morati da se riješe jer će novo pravilo vjerovatno biti izglasano već od 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Plan Fudbalske asocijacije je sasvim jasan. To je jačanje reprezentacije Engleske jer bi domaći fudbaleri konačno imali veću šansu za igru od stranaca koji su okupirali Premiership u proteklih 10-ak godina.

Također, prema novom pravilu od 18 fudbalera koji će biti prijavljen za meč, sedam od njih će morati da budu domaći igrači, odnosno fudbaleri iz engleskih fudbalskih škola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amadeus21
znači premier liga će biti slabija za nekih 50%
31 0
karlhajncbrazzzo
Ako će pravilo biti da od 18 prijavljenih igrača 7 bude domaćih, onda je u prvih 11 moguće da budu svi stranci. Sve isto.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi