Napokon!

Pjanić konačno pokazao klasu

Napokon! · Komentar

Admin Čaušević

Edin Džeko i Miralem Pjanić su već godinama najveće zvijezde bh. reprezentacije i najvažnije karike u timu, bez obzira ko sjedi na selektorskoj klupi. 

Bosna i Hercegovina je sinoć u svojoj najboljoj utakmici u posljednjih nekoliko godina razbila Finsku. Skandinavska selekcija se kući vratila sa četiri lopte u mreži.

Robert Prosinečki nije mogao računati na svog najboljeg strijelca, ali jeste na mozak tima. Ključna poluga je funkcionisala perfektno. Napokon, reći će mnogi. I to u trenutku kada je to bilo najpotrebnije.

U milionskom auditorijumu fudbalskih "stručnjaka" nezahvalno je biti u Pjanićevoj koži. Kada uradi nešto što rijetko ko može onda se to od njega i očekuje, a kada ne onda je bezveze igrač i ne igra mu se za "repku". Tako je to u BiH.

Veznjak je sinoć nosio kapitensku traku usljed Džekinog izostanka. Preuzeo je odgovornost i bio je pravi lider na terenu, što se kaže odigrao je kapitenski. Konačno je u jednoj utakmici uspio da klupsku formu pokaže i u dresu reprezentacije.

Svjestan važnosti susret i činjenice da je propustio prvi duel s Fincima iako bolestan i pod temperaturom Pjanić ni pod razno nije želio propustiti sinoćnji duel. Stisnuo je zube, izdržao 76 minuta, zabio dva gola, pokazao klasu, dobio ovacije. I više nego dovoljno.

Godine igranja za Juventus su učinile svoje. Poprimio je pobjednički mentalitet, stasao kao igrač i postao jedan od najboljih na svijetu. Godio mu je i dolazak Maurzija Sarrija. Iskusni stručnjak maksimalno "eksploatiše" Pjanićeva najveća bogatstva: pas igru i odličnu viziju.

Pjaniću se često prigovara da nije na nivou igara kao u Juventusu, međutim za sve one koji sumnjaju u njegov kvalitet, manjak zalaganja i privrženosti ka reprezentaciji odgovor je stigao sinoć. Tamo gdje i treba - na terenu. Konačno je i za bh. reprezentaciju odigrao jedan vrhunski susret.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Istina je i da je način na koji su Zmajevi sinoć igrali savršeno odgovorao Pjaniću zbog čega 29-godišnjak poslije utakmice nije propustio priliku da pohvali Elvisa Sarića i Gojka Cimirota koji su s njim igrali u veznom redu.

Ali, uvijek to famozno "ali", jedna lasta ne čini proljeće pa tako i sinoćnja partija ne smije i ne treba da bude trenutni bljesak već smjernica i putokaz za ono što slijedi. Naredni izazov je već u utorak, protiv starog poznanika, selekcije Grčke.

Top Komentari

Adnan@Kara
Zahvaljujući raspoloženom Cimirotu, Sariću pa i Gojaku i Hajroviću Pjanke je imao priliku da pokaže klasu. Ipak fudbal je timska igra...
7 0
xavi26
da nije dao dva gola vi bi opet pricali kako je odigrao losu utakmicu..
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi