Tim 7. kola kvalifikacija: S ocjenom 9.1 mjesta je bilo za jednog bh. reprezentativca

Briljirao protiv Finske

Tim 7. kola kvalifikacija: S ocjenom 9.1 mjesta je bilo za jednog bh. reprezentativca

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina je briljirala protiv Finske. Zamjevi su s 4:1 razbili skandinavsku lekciju i produžili nadu za direktan plasman na Evropsko prvenstvo. 

Svi igrači su bili na nivou, međutim jedan je za nijansu bio iznad ostalih - dvostruski strijelac Miralem Pjanić.

Veznjak Juventusa je ujedno jedini bh. reprezentativac koji se našao u timu kola 7. kola kvalifikacija za EP prema izboru statističkog portala SofaScore.

Pjanić je zabio dva gola, pogodio prečku, imao tri ključna dodavanja, uspješnost pasova od 92 % što mu je donijelo ocjenu 9.1.

Apsolutno najbolji u ovoj rundi kvalifikacija bio je Robert Lewandowski. Poljak je za svoj nastup i hat-trick protiv Latvije dobio ocjenu 10.

Najviše predstavnika ima Rusija koja je pobijedila Škotsku sa ubjedljivih 4:0, čak trojicu. I to Gerogyja Dzhikiyu, Aleksandra Golovina i Artema Dzyubu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, u formaciji 3-4-1-2 tim 7. kola kvalifikacija izgleda ovako: Lepmets (Estonija) - Duffy (Irska), Danielson (Švedska), Dzhikiya (Rusija) - Depay (Nizozemska), Pjanić (BiH), Malinovskyi (Ukrajina), Chadli (Belgija) - Golovin (Rusija) - Dzyuba (Rusija), Lewandowski (Poljska).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi