Napoli doživio katastrofu, Lazio stigao do prvih bodova u sezoni

3. kolo Serije A

Napoli doživio katastrofu, Lazio stigao do prvih bodova u sezoni

U terminu od 20:30 sati odigrano je sedam utakmica 3. kola Serije A, koje je obilježio ubjedljiv i neočekivan poraz Napolija na gostovanju kod Sampdorije.

Sampdoria je viceprvaka Italije razbila sa čak 3:0 i to golovima Defrela u 11. i 32., te Quagliarelle u 75. minuti. Ovo je za Napoli bio prvi poraz u sezoni nakon uvodne dvije pobjede.

Do prvog trijumfa i prvih bodova općenito u novoj sezoni stigao je Lazio, koji je na svom terenu teže od očekivanog savladao Frosinone sa 1:0. Strijelac jedinog gola na utakmici bio je Luis Alberto u 49. minuti.

Neprijatno iznenađenje svojim navijačima priredila je i Atalanta, koja je u Bergamu izgubila od Cagliarija sa 1:0. Trenutak odluke desio se u 45. minuti kada je Barella donio gostima sva tri boda, ali i potvrdio da je Atalanta upala u blagu rezultatsku krizu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najefikasniji meč večeri odigrali su Sassuolo i Genova. Bilo je 5:3, a cijeli meč je za poraženu ekipu odigrao Ervin Zukanović. Chievo i Empoli su remizirali odigravši 0:0, a Rade Krunić je također odigrao cijeli meč.

Trenutno je u toku meč Torina i SPAL-a, koji je skoro sat vremena bio prekinut zbog jakog nevremena. Trenutni rezultat je 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi