Napoli izgubio važne bodove u Parmi
Foto: EPA

Seria A, 35. kolo

Napoli izgubio važne bodove u Parmi

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri Napolija sve su dalje od Lige prvaka. Večeras su gostovali kod već prežaljene Parme, te su odigrali meč bez pobjednika (2:2).

Rafaele Palladino je nakon devet minuta igre doveo Parmu u vodstvo, da bi Gabbiadini u 28. minuti poravnao rezultat na 1:1. 

Ipak, na poluvrijeme Parma odlazi vodstvom od 2:1, a gol za vodstvo je postigao Jorquera u 33. minuti.

Napoli je u 72. minuti preko Mertensa uspio doći do poravnanja, ali su do kraja ostali bez pobjede, te tako tri kola prije kraja zaostaju tri boda za Lazijom u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Fiorentina je na gostovanju kod Empolija slavio s 3:2. Dva gola za goste iz Firence je postigao Josip Iličić, a jedan je dodao Mohamed Salah.

Serie A, 35. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Empoli - Fiorentina 2:3 (Saponara 27', Mcedlidze 77' / Iličić 4', 68', Salah 57')

Parma - Napoli 2:2 (Palladino 9', Jorquera 33' / Gabbiadini 28', Mertens 72')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.