Allegri povlači neočekivan potez za derbi sa Napolijem?

Zvijezda Juventusa seli na klupu

Allegri povlači neočekivan potez za derbi sa Napolijem?

U nedjelju se u Torinu igra veliki derbi Juventusa i Napolija, koji bi možda mogao riješiti pitanje prvaka Italije.

Juve nakon 33 kola ima četiri boda više u odnosu na Napoli i u slučaju pobjede bi vjerovatno osigurao novi naslov, dok Napoliju odgovara samo pobjeda i učinit će sve da do nje i dođu.

U Juventusov tim se najvjerovatnije vraća Miralem Pjanić, ali nastupi Marija Mandžukića i Stefana Sturara su pod znakom upitnika. Također, postoji velika šansa da Massimiliano Allegri pred utakmicu sezone napravi i jedan neočekivan (taktički) potez.

Prema pisanju Sky Sportsa, utakmicu sa Napolijem najvjerovatnije neće započeti Paulo Dybala. Trener Juventusa planira ostaviti zvijezdu kluba na klupi za rezervne igrače i to iz razloga što smatra da je u lošoj formi, te što u ovom trenutku ima veće povjerenje u Douglasa Costu.

Nije tajna da Allegri nije preveliki Dybalin fan i ovo sigurno neće biti prvi put da ga ostavlja na klupi ove sezone. Možda ima nešto u tome što je Juve savladao Real u Madridu sa 3:1 bez Dybale, koji je tada bio suspendovan zbog crvenog kartona u prvoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Paulo Dybala je prvi strijelac Juventusa u Seriji A sa 21 golom, ali je zaista igrao bolje na početku sezone. S druge strane, Douglas Costa je u odličnoj formi i na posljednje dvije utakmice je upisao čak četiri asistencije i zato bi trebao dobiti prednost ispred Argentinca.

Meč Juventusa i Napolija igra se u nedjelju navečer (20:45).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi