Napoli konačno pao, srušio ga Higuain
Pogodak "omraženog" Higuaina na San Paolu za veliku pobjedu Stare dame. (Foto: EPA)

Velika pobjeda Juventusa

Napoli konačno pao, srušio ga Higuain

E. Škorić

Susret Napolija i Juventusa odigran je večeras, a derbi 15. kola Serije A otišao je na stranu gostiju iz Torina, koji su slavili s 1:0.

 

Mnogi će reći kako Napoli ove sezone igra najljepši nogomet i ne samo u Italiji već u Evropi, ali izabranici Maurizija Sarrija, koliko god umirali u nogometnoj ljepoti, nisu uspjeli da izbjegnu prvi poraz u sezoni u domaćem prvenstvu.

Meč na San Paoulu je bio "odlučujući", vjerovatno bi Napoli eventualnom pobjedom uspio napraviti ozbiljan korak u borbi za Scudetto i psihološki steći prednost nad rivalima, ali sve je zakomplikovao čovjek koga u Napulju sada mrze najviše na svijetu.

Naravno, govorimo o Gonzalu Higuainu, pošto je Argentinac u 13. minuti pogodio za, ispostavit će se, pobjedu Juventusa na najtežem gostovanju ili jednom od najtežih.

Imao je Napoli konkretne šanse preko Insignea, ali u tri navrata je Napolijev ofanzivac bio neprecizan i na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0 za gostujući sastav.

I u nastavku je Insigne bio najopasniji po Buffona, ali Torinezi su sačuvali mrežu i slave veliku pobjedu, te su Napoliju došli na samo bod, a Inter ima priliku da pobjedom nad Chievom izbije na čelo tabele.

U sastavu Juventusa čitav meč je odigrao bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serije A, 15. kolo:
Napoli - Juventus 0:1 (Higuain 13)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi