Napoli nije iskoristio kiks Juvea, Genoa bolja od Udinesea

Serija A, 25. kolo

Napoli nije iskoristio kiks Juvea, Genoa bolja od Udinesea

Edmir Škorić

Nisu danas bili raspoloženi strijelci na pet susreta 25. kola italijanske Serije A. 

Postignuto je tek sedam pogodaka, a tamo gdje se najviše očekivalo, u Napoliju, niti jedan. 

 

Naime, Napoli je imao priliku da domaćom pobjedom and Sampdorijom dođe na dva boda od lidera Juventusa, nakon što je Stara dama sinoć poražena u Rimu od Rome.

 

Sampdoria je prvo poluvrijeme bila nešto bolja, a u nastavku je Napoli bio opasniji, krenuo svim silama ka tom zlata vrijedno golu, no ni Cavani, ni Hamšik, niti bilo ko drugi nisu uspjeli realizirati nijednu šansu. 

 

Catania je golom Almirona u finišu prvog dijela stila  do pobjede nad Bolognom, dok je istim rezultatom Genoa osvojila vrijedna tri boda protiv Udinesea. Kucka je u 33. miuti postigao jedini gol na utakmici.

 

Cagliari je pogocima Saua iz 53. i 61. minute osvojio Pescaru (2:0), dok je Atalanta preko Cercija i Birse slavila protiv Atalante. Jedini gol za goste iz Bergama postigao je Denis petnaestak minuta prije kraja iz penala.

 

Serija A, 25. kolo:

Catania - Bologna 1:0 (Amiron 42)

Genoa - Udinese 1:0 (Kucka 33)

Napoli - Sampdoria 0:0

Pescara - Cagliari 0:2 (Sau 53, 61)

Torino - Atalanta 2:1 (Cerci 42, Birsa 87/ Denis 75 - penal)

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

 


Gol de Juraj Kucka (Genoa) vs Udinese by Samu21213
Gol de Sau (Cagliari) vs Pescara by Samu21213
Doblete de Sau (Cagliari) vs Pescara by Samu21213

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.