Napoli pao na Giuseppe Meazzi

Gol i asistencija Guarina

Napoli pao na Giuseppe Meazzi

A. Haznadarević

Derbi susret šesnaestog kola italijanske Serie A, odigrali su Inter i Napoli, a domaći sastav je na kraju bio uspješniji slavivši sa 2:1.

Duel drugoplasirane i trećeplasirane ekipe sjajno je počeo za Nerazurre, koji su već nakon osam minuta igre imali vodstvo od 1:0.

 

Antonio Cassano je centrirao, a Fredy Guarin neometan iz drugog plana zatresao mrežu Napolitanaca.

 

U 39. minutu, Inter je udvostručio vodstvo. Bivši igrač Porta i strijelac prvog pogotka na meču Guarin je asistirao Diegu Militu, koji postavlja rezultat prvog poluvremena.

 

U nastavku Napoli se probudio, a veliki broj pokušaja je urodio plodom u 54. minutu susreta, kada Edinson Cavani matira Samira Handanovića.

 

Do kraja susreta nije bilo značajnijih uzbuđenja, pa je Inter tako stigao prestigao Napoli na tabeli i zasjeo na drugu poziciju.

 

Serie A, 16. kolo

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter - Napoli 2:1 (Guarin 8, Milito 39 / Cavani 54)

 


Gol de Guarin @SpheraChannel by SpheraChannel2
szólj hozzá: Inter Milan vs Napoli 2:0 Milito
szólj hozzá: Inter Milan vs Napoli 2.1 Cavani
Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.