Napoli ponizio Club Brugge, Vranješ igrao u porazu Legije
Foto: EPA

Evropska liga, grupa D:

Napoli ponizio Club Brugge, Vranješ igrao u porazu Legije

Fudbaleri Napolija večeras su pobjedom otvorili novu sezonu u Evropskoj ligi. Italijanski klub je kao domaćin savladao Club Brugge sa visokih 5:0. 

Već na samom startu utakmice dalo se naslutiti da se Club Brugge neće najbolje provesti u Napulju. Radost domaćim navijačima u 5. minuti donio je Callejon nakon asistencije Jorginha, da bi u 19. minuti prednost udvostručio Mertens. 

Samo šest minuta kasnije Napoli je ponovo povisio vodstvo. Mertens je i ovaj put pogodio mrežu Bolata i rezultat 3:0 na semaforu je stajao do 53. minute. Strijelac je bio Hamšik, a u 77. minuti konačnih 5:0 postavio je Callejon. 

Midtjylland je u drugom susretu grupe D slavio nad Legijom iz Varšave. Susret je okončan rezultatom 1:0, a jedini pogodak bio je djelo Kucharczyka u 60. minuti. Bh. reprezentativac Stojan Vranješ je pružio solidnu partiju za svoj tim i na terenu se zadržao do 82. minute. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, grupa D:

Napoli - Club Brugge 5:0
Midtjylland - Legia 1:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.