Villarreal pao u Beču, pobjeda Viktorije Plzen
Foto: EPA

Grahovac igrao za Rapid

Villarreal pao u Beču, pobjeda Viktorije Plzen

Rapid iz Beča je u prvom susretu grupe E Evropske lige savladao Villarreal rezultatom 2:1

Prvi gol na Ernst Happel stadionu viđen je u 45. minuti, kada je Baptistao nakon asistencije Rukavine donio minimalno vodstvo Villarrealu.

Uspjeli su domaći da se vrate u meč. Prvo je Schwab u 50. minuti pogodio za izjednačenje, da bi samo tri minute kasnije sudija dosudio jedanaesterac za Rapid. Nespretnost Bonere kaznio je Hofmann i mirnim izvođenjem s bijele tačke matirao golmana gostiju za konačnih 2:1. 

Vrijedi istaći da je bivši mladi bh. reprezentativac Srđan Grahovac odigrao cijeli susret za Rapid, dok je Aidin Mahmutović duel između Viktorije Plzen i Dinama iz Minska odgledao s klupe za rezervne igrače. 

Češki šampion je u drugom susretu grupe E kao domaćin savladao Dinamo rezultatom 2:0, a strijelci su bili Horava i Petrzela. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, grupa E:

Rapid Beč - Villarreal 2:1
Viktoria Plzen - Dinamo Minsk 2:0  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti