Napoli razbio Salzburg, Chelsea Dynamo, Krasnodar ima šansu protiv Valencije
(Foto: EPA) Završena su sva uzbuđenja u Evropskoj ligi, a Napoli može biti presretan večerašnjim rezultatom

Prvi mečevi osmine finala Evropske lige

Napoli razbio Salzburg, Chelsea Dynamo, Krasnodar ima šansu protiv Valencije

Napoli je večeras na svom San Paolu ugostio ekipu Salzburga u prvom meču osmine finala Lige Evrope i slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0.

Sjajno je počelo za Napoli pošto je Milik već u 10. minuti zaobišao golmana Salzburga (nakon asistencije Mertensa) i pogodio za 1:0.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Napolija. Igrala se 18. minuta kada je Ruiz lijepo pogodio nakon asistencije Callejona za 2:0.

Vodstvom Napolija od 2:0 se otišlo na odmor, a domaći su nakon 13 minuta igre u nastavku riješili sve dileme oko pobjednika. Tačnije riješio ih je fudbaler Salzburga Onguene koji je nespretno poslao loptu u vlastitu mrežu za, ispostavilo se, konačnih 3:0.

Salzburg je imao svoje prilike, pa je tako i u finišu mogao barem do izuzetno bitnog gola u gostima, ali je briljirao golman Napolija. Tako gosti iz Austrije sa jako malim šansama za četvrtfinale dočekuju revanš na svom terenu.

Sigurno pobjedu na svom terenu večeras je upisao i Chelsea koji je sa 3:0 savladao kijevski Dynamo.

Plavci su poveli u 17. minuti nakon sjajnog duplog pasa Pedra i Girouda. Francuz je na kraju petom uposlio Pedra, a ovaj lagano matirao golmana Dynama.

Minimalnom predošću Chelseaja se otišlo na odmor, da bi domaći u 65. minuti stigli do drugog gola.

Willian je fantastično izveo slobodnjak iskosa sa lijeve strane i postigao prelijep gol za 2:0.

Konačih Chelsea - Dynamo je postavio mladi Hudson-Odoi u 90. minuti susreta.

Valencia je mogla sa 2:0 putovat na revanš, ali je Kranodar ipak uspio stići do gola u gostima koji mu daje šansu za plasman u četvrtfinale.

Dakle, Valencia je na Mestalli sa 2:1 savladala Krasnodar, a oba gola za Šišmiše postigao je Rodrigo.

Prvi, u 12. minuti, je bio izuzetan, pošto je Rodrigo sjajno istrčao kontru, našao prostor za udarac, a onda i sa distance matirao gostujućeg golmana.

Rodrigo je svoj drugi gol na utakmici postigao u 24. minuti i to nakon asistencije Latorrea.

Krasnodar je konačnih 2:1 postavio u 63. minuti susreta, a strijelac je bio Celasson nakon što ga je proigrao Gazinsky.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi