Džeko i Roma nemoćni u derbiju: Napoli igrao i pobijedio za Maradonu!
Foto - EPA

Lagan trijumf domaćeg tima

Džeko i Roma nemoćni u derbiju: Napoli igrao i pobijedio za Maradonu!

M. Šljivak

Napoli je u derbiju 9. kola Serije savladao ekipu Rome rezultatom 4:0.

Emotivan meč je ovo bio za domaće. Sve je bilo u znaku legende kluba Diega Maradone koji je nedavno preminuo, a Napoli je u ovom susretu igrao za njega u posebnim dresovima.

Napoli je dominirao u prvih 45 minuta. Imali su nekoliko dobrih šansi, a u 31. minuti su stigli do zasluženog vodstva. Lorenzo Insigne je sjajno zabio iz slobodnjaka za prednost od 1:0 na poluvremenu.

Roma je u uvodnim minutama nastavka krenula nešto ofanzivnije. Međutim, slabo su igrali u ofanzivi i nisu uspjeli da kreiraju šansu koja bi im donijela izjednačenje na samom otvaranju.

Zato je Napoli svoju šansu iskoristio. Pogodio je Fabian Ruiz fenomenalno 64. minuti za 2:0 i Roma se našla u problemima.

Nije Vučica ništa mogla napraiti u fazi napada. Edin Džeko i društvo su bili potpuno bezopasni i domaći tim je na kraju samo dovršio posao golovima Mertensa u 81. i Politana u 87. minuti su završili priču u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 9. kolo:

Napoli - Roma 4:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

WOLF20
Dzeko idi iz te luzerske ekipe, pa Crotone ima veci pobjednicki mentalitet.
5 0
BlueBoys
Ocekivano. Prica se da je i Rambo iz Mostara povuko keca. :)
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi