Napoli savladao Sassuolo i iskoristio kiks Intera
Foto: EPA

Napoli ostaje lider na tabeli Serije A

Napoli savladao Sassuolo i iskoristio kiks Intera

Endin Čaušević

Fudbaleri Napolija ostvarili su pobjedu u utakmci 20. kola italijanske Serije A protiv Sassuola (3:1).

Lider na tabeli italijanske Serije A večeras je stigao do nove pobjede, a tim iz Napulja ovaj put bio je bolji od Sassuola. Ipak, utakmice nije krenula baš najbolje za domaću ekipu jer su gosti već u trećoj minuti utakmice stigli do prednosti. Sudija je svirao penal nakon prekršaja nad Berrardijem, a siguran sa bijele tačke bio je Falcinelli.

Nakon primljenog gola Napoli je svim silama krenuo po izjednačenje i to im se isplatilo u 19. minuti. Inigne je sjajno pronašao Callejona kojem nije bilo teško da zatrese mrežu gostujuće ekipe.

U samom finišu prvog poluvremena Napoli je stigao do potpunog preokrena. Hamšik je ovaj put bio u ulozi asistenta, a nevjerovatni Higuain je nastavio sjajnu seriju i pogodio sa 2:1.

U drugom poluvremenu Napoli je iskusno čuvao prednost, imali su nekoliko dobrih prilika da slave ubjedljivije, ali je Sassuolo uspio da sačuva mrežu u drugom poluvremenu. Na njihovu žalost nisu uspjeli ozbiljnije da ugroze gol Reine. Tačku na ovu utakmicu stavio je nevjerovatni Higuain koji je u sudijskoj nadoknadi pogodio za konačnih 3:1. Higuain je u dosadašnjem dijelu sezone postigao nevjerovatnih 20 golova.

Seria A, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli - Sassuolo 3:1


Napoli - Sassuolo 2:1 (Goals) by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi