Napoli u sjajnoj utakmici bolji od Intera

Serija A

Napoli u sjajnoj utakmici bolji od Intera

Edmir Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su večeras Napoli i Inter, a domaćin je na kraju slavio rezultatom 4:2...

Nakon pobjede nad Arsenalom i nesretnog ispadanja iz grupne faze Lige prvaka, nogometaši Napolija ovog vikenda vratili su se utakmicama u Seriji A. Ugostili su na San Paolu Inter i na kraju u veoma dobroj utakmici slavli pobjedu.

Sjajni Higuain je u devetoj minuti matirao Handanoviča za 1:0. Uspijeva Inter da izjednači u 36. minuti. Alvarez je dodao do Cambiassa, a kapiten gostiju s nekih 10-ak metara silovitim udarcem zabija za 1:1.

Samo tri minute kasnije, Mertens zabija za 2:1, a u 42. minuti Dzemaili odbijenu loptu posprema u mrežu Nerazzurra za već sigurnih 3:1 u korist domaćih. Nisu se gosti predali, pa Nagatomo u samoj završnici prvog dijela zabija za 3:2.

U nastavku je Inter pokušavao doći do poravnanja. No, u 72. minuti ostaju bez Alvareza, koji je dobio dva žuta kartona, a Callejon u 81. minuti bez problema, sa svega dva metra, loptu šalje u mrežu nakon ubačaja s lijeve strane za 4:2. U sudijskom vremenu Napoli je mogao i do petog gola, ali je Pandev promašio penal.

Napoli je sada trećeplasirani s 35 bodova, dok petoplasirani Inter ima sedam bodova manje. Lider Juventus je sakupio 43 boda. 

Serija A, 16. kolo:
Napoli - Inter 4:2 (Higuain 9, Mertens 39, Džemaili 42, Callejon 80 / Cambiasso 36, Nagatomo 45)

Potražite više informacija na temu Serie A:


Goal Higuaín - Napoli 1-0 Inter - 15-12-2013... by video4all
Goal Cambiasso - Napoli 1-1 Inter - 15-12-2013... by video4all
Goal Mertens - Napoli 2-1 Inter - 15-12-2013... by video4all
Goal Džemaili - Napoli 3-1 Inter - 15-12-2013... by video4all


Nagatomo, goal vs. Napoli by beraharyson
Callejon, goal vs. Inter by beraharyson

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.