Napolitanci odnijeli bod sa San Sira

Pogodak i crveni karton Flaminija

Napolitanci odnijeli bod sa San Sira

A. Haznadarević

Posljednji nedjeljni susret italijanske Serije A, donio je veliki okršaj direktnih konkurenata sa drugo mjesto Milana i Napolija, a nakon 90 minuta rovovske borbe, bodovi su podijeljeni rezultatom 1:1.

Napolitanci su u boljoj poziciji jer su na gostovanje na San Siro stigli sa četiri boda više na kontu, što je ujedno predstavljao pravi imperativ Rossonerima da ostvare pobjedu.

 

Međutim, izabranicima Massimiliana Allegrija to nije pošlo za rukom. Iako su domaćini krenuli odlučnije i prvi došli do vodstva, stvari se nisu razvijale onako kako su oni željeli.

 

Prvo je Flamini pogodio u 30. minutu na asistenciju Pazzinija, da bi svega tri minuta kasnije makedonski reprezentativac Goran Pandev nakon proigravanja Mareka Hamšika izjednačio na 1:1.

 

Ispostavilo se da je to bio i konačni rezultat meča, a ono što je presjeklo ekipu Milana, bio je crveni karton Mathieua Flaminija iz 72. minuta utakmice.

 

Serie A, 32. kolo

Potražite više informacija na temu Serie A:

AC Milan - Napoli 1:1 (Flamini 30 / Pandev 33) 

 




Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.