"Napravio je budalu od trenera, Sarri je trebao otići do njega i izbaciti ga s terena"
Unatoč svemu, Kepa tvrdi da je bio nesporazum i da jednostavno nije istina kako je odbio da izađe iz igre nego je smatrao da je trebao da bude zamijenjen zbog povrede

Legendarni Alan Shearer tvrdi

"Napravio je budalu od trenera, Sarri je trebao otići do njega i izbaciti ga s terena"

Edmir Škorić

Legendarni engleski napadač Alan Shearer također je komentarisao "slučaj Kepa".

Na tu temu ste vjerovatno dosta toga već pročitali, a Kepin potez se danas prepričava širom svijeta, posebno u Engleskoj. Neki ne mogu da shvate zašto je odbio da izađe iz igre, a legendarni Alan Shearer vjeruje da bi to moglo da košta posla Chelseajevog menadžera Maurizija Sarrija.

"Radi se o poštovanju i Kepa je napravio budalu od svog menadžera pred milionima ljudi. Kada je Sarri bio pod velikim pritiskom i na ivici da izgubi posao", kazao je Shearer, dodavši:

"Zapanjujući incident bi mogao da košta Sarrija posla. Trebao je u onom momentu otići do Kepe i izbacit ga napolje".

"Igrač odbija da izađe iz igre, pa šta to govori o svlačionici Chelseaja? Dakle, pazite, igrač je odbio izaći na poziv menadžera pred 90.000 ljudi na Wembleyju i pred milionima pred TV-om. Smiješna i neprijatna situacija", tvrdi Shearer.

Kepa, koji se prošlog ljeta pridružio Chelseaju iz Athletic Bilbaa, u nedjelju uvečer se obratio putem društvenih medija.

"Žalim zbog toga, ali ni u jednom trenutku nisam imao namjeru da ne poštujem trenera ili bilo koju njegovu odluku. Mislim da je sve bilo pogrešno shvaćeno. Imam puno poštovanje prema treneru", kazao je Kepa.

Sarri: Između mene i Kepe je došlo do nesporazuma

Iako smo svi očekivali mnogo 'sočniju' priču, Sarri je imao prilično čudno objašenjenje u jednoj rečenicu koju je rekao do sada za Sky Sport.

"Bio je to nesporazum", kaže Sarri....

Trener Chelseaja sada se pojavio i na press konferenciji:

"Mislio sam da je Kepa nespreman za penale. Htio sam da Caballero uđe na teren jer sam se bojao da će Kepa imati grčeve. Ali, doktor mi je objasnio da se ne radi o grčevima".

"Moram razgovarati s njim jer mora razumjeti da ćemo zbog ovakvih scena ući u probleme, naročito s medijima".

"Bio je to veliki nesporazum. Kepa je bio u pravu, ali je na pogrešan način to sproveo".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi