Napukla tribina, meč Porta i Estorila prekinut zbog opasnosti od obrušavanja

Navijači izvedeni na teren

Napukla tribina, meč Porta i Estorila prekinut zbog opasnosti od obrušavanja

Estoril i Porto su večeras trebali odigrati utakmicu 18. kola Primeira lige. Susret na stadionu Antonio Coimbra da Mota je počeo u zakazanom terminu, ali je na poluvremenu prekinut.

Naime, tribina na kojoj su se nalazili navijači Porta je u jednom trenutku napukla, a među onima koji su se nalazili na istoj je momentalno zavladala panika.

Situacija je, očigledno, bila izuzetno ozbiljna jer su policajci i članovi osiguranja na stadionu zaključili da navijači moraju što brže napustiti oštećenu tribinu zbog straha od urušavanja.

Tako da nije bilo vremena da se navijači upute ka izlazu sa tribine, već su oni izvedeni na teren stadiona.

Uslijedila je pauza od nekih sat vremena, a nakon što je utrvđeno da se pojavila pukotina na potpornom zidu tribine odlučeno je da se meč ne može nastaviti, pa je nastavak duela Estorila i Porta odgođen.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Inače, utakmica je prekinuta pri vodstvu Estorila od 1:0, a domaći su do ove prednosti došli nakon fantastičnog slobodnjaka Eduarda iz 16. minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi