Napušta Hrvatsku? Daliću stigla ogromna ponuda
EPA

Veliki novac u igri

Napušta Hrvatsku? Daliću stigla ogromna ponuda

Zlatko Dalić bi mogao napustiti kormilo fudbalske reprezentacije Hrvatske.

Prije nepune dvije godine Hrvatska je pod Dalićevim vodstvom osvojila drugo mjesto na Mundijalu u Rusiji, a od tada do danas za njegove usluge vlada interes sa svih strana.

U proteklom periodu Dalić je najviše ponuda dobijao iz Kine, tamošnji klubovi su mu nudili milione, međutim sada mu se, kako je objavljeno u dnevniku Nove TV, ukazala šansa da postane selektor Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ova selekcija je ostala bez selektora nakon što je Ivan Jovanović dobio otkaz, a Daliću su navodno spremni dati ugovor težak oko pet miliona eura, s tim da nije poznato o kojem bi se vremenskom periodu radilo.

Uz Dalića, kao potencijalni kandidati spominju se još Rodolfo Arruabarrena i Mehdi Ali.

Ne bi bilo iznenađujuće da se Dalić vrati u Ujedinjene Arapske Emirate. Ugovor s HNS-om mu ističe za tri mjeseca, a nije sigurno može li prema novom ugovoru dobiti bolje uslove od dosadašnjih s obzirom na krizu uzrokovanu koronavirusom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi