"Napustio bih sve, samo da me pozovu na klupu Italije"
Azzurre privremeno predvodi selektor mlade selekcije Luigi Di Biagio (Foto: EPA)

Jasna poruka Claudija Ranierija

"Napustio bih sve, samo da me pozovu na klupu Italije"

M. Šljivak

Giampiero Ventura dobio je otkaz na mjestu selektora Italije u novembru nakon što nije uspio da ovu selekciju odvede na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. To je bio veliki šok za ovu fudbalsku naciju koja na sve načine pokušava da se oporavi.

Nakon šest decenija Azzurri su ostali bez plasmana na smotru najboljih selekcija svijeta, a sa upražnjenim mjestom selektora povezuju se velika imena italijanskog fudbala.

Tako je Fudbalski savez italije odlučio da razgovra sa Carlom Ancelottijem, Robertom Mancinijem, Antoniom Conteom i Claudiom Ranierijem.

Od Contea su dobili odbijenicu. Ekipu će u prijateljskim mečevima u martu voditi Luigi Di Biago, a ime novog selektora trebalo bi se znati u narednih mjesec-dva.

Za selektorsko mjesto najviše interesa pokazuje 66-godišnji trener francuskog Nantesa Claudio Ranieri. On je priznao kako bi napustio posao ako ponuda iz Saveza dođe.

"Svaki Italijan bi volio da predvodi nacionalni tim. Imam ugovor sa Nantesom na još dvije godine i još me niko nije zvao iz Saveza. Ali, ako bi me pozvali da budem selektor, napustio bih sve i došao da predvodim reprezentaciju", jasno je poručio Ranieri.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iskusni trener je tako poslao jasnu poruku čelnicima Fudbalskog saveza Italije čiji se konkretan potez još uvijek čeka.

Ranieri je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio velikane evropskog fudbala. Predvodio je Napoli, Valenciju, Fiorentinu, Atletico, Chelsea, Juventus, Romu, Inter, Monaco, a svakako da mu je najveći uspjeh osvajanje titule prvaka Engleske sa Leicesterom 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi