Napustio Romu i otvorio dušu: "Šokantno iskustvo, trening počne, a neki se šetkaju"

Nije se naigrao na Olimpicu

Napustio Romu i otvorio dušu: "Šokantno iskustvo, trening počne, a neki se šetkaju"

A. Čaušević

Rick Karsdorp neće po dobrom pamtiti svoju avanturu u Romi. 

Lijevi bek koji je posuđen Feyenoordu do juna 2020. godine bez dlake na jeziku je kritikovao atmosferu koja vlada u rimskom klubu.

"U Trigoriji te često ostave samog...Neki igrači šetaju pet minuta nakon početka treninga, dok su neki proveli već dva sata u bazenu. Bilo je treninga kad ni s kim ne pričaš, svako radi nešto svoje. Kada sam bio u Romi, zaista sam bio šokiran. Kakva je to atmosfera?!", zapitao se Karsdorp u razgovoru za Voetbal International.

Kazao da je da mu je pao teret leđa kada je saznao da će otići te da je doživio pravo olakšanje zbog toga.

"U Romi tokom priprema nisam imao vjere u samog sebe tokom priprema. Odlazak? Pao mi je teret s leđa, nestao je sav pritisak kada sam saznao da odlazim".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jake riječi koje dodatno udaljavaju Karsdorpa iz Rome i nakon što mu istekne posudba u Feyenoordu.

Inače, ovaj 24-godišnjak je za Romu vezan do juna 2022. godine. U prošloj sezoni kao član Vučice je upisao svega 14 nastupa. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi