Superbogati klub trenera plaća milion eura mjesečno, a radnici teren uređuju ručno

Nevjerovatan zahtjev

Superbogati klub trenera plaća milion eura mjesečno, a radnici teren uređuju ručno

A. Čaušević

Većina najbogatijih klubova današnjice dolazi iz Engleske. 

Iako je već godinama bez trofeja Tottenham je jedan od najbogatijih klubova današnjice. Proračun ovog kluba prema nekim izvještajima iznosi oko 450 miliona eura.

Najveći uspjeh je ostvaren prije dvie godine kada je igrano finale Lige prvaka, od tada je uslijedio blagi pad rezultata, te promjene trenera na klupama.

Aktuelni trener je Antonio Conte koji je imenovan prije nekoliko sedmica. Italijanski stručnjak će mjesečno zarađivati oko miliona eura nakon što je potpisao ugovor na 18 mjeseci.

Conte je u nedjelju upisao prvu pobjedu na klupi Pijetlova nakon što je poslije preokreta savladana Leeds Uniteda, a prije utakmice viđena je pomalo nevjerovatna scena.

Naime, osobe zadužene za održavanje terena su bočni dio terena uređivali ručno što djeluje zaista nevjerovatno obzirom na Tottenhamovo bogatstvo i skupocjenu tehnologiju na raspolaganju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno je lično Conte zatražio ovakav način održavanja terena i zaposlenim u klubu to sigurno nije lako palo pošto sređivati čuperak po čuperak trave uopšte nije zanimljivo. 

Inače, Tottenhamov stadion je jedan od najmodernijih stadiona na svijetu, njegova izgradnja je koštala oko milijardu funti, međutim svejedno su radnici primorani na zaista neobičan način održavanja terena.

Top Komentari

Malmi_Suomi
*****ska posla!!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi