"Naš klub nikada u historiji nije bio bolji, jedino mi je žao zbog Evrope"

Kapiten Atalante poručuje

"Naš klub nikada u historiji nije bio bolji, jedino mi je žao zbog Evrope"

Kapiten Atalante Papu Gomez govorio je za italijanske medije o trenutnoj situaciji u klubu iz Bergama, koji u posljednje vrijeme igra u zavidnoj formi.

Atalanta je u proteklih nekoliko godina izrasla u jedan od respektabilnijih klubova u Italiji, a Gomez smatra da ovaj klub nije bio na višem nivou otkako se osnovao.

"Ovo su definitivno najbolje godine u Atalantinoj historiji. Vjerujte, Atalanta je klub koji je na evropskom nivou u svakom smislu - organizacijski, finansijski, uređenjem... Ima i fantastične navijače za koje znate da vam nikada neće okrenuti leđa. Sve u svemu, klub je na izuzetno stabilnim nogama i još će napredovati", rekao je Papu Gomez, te dodao:

"Jedino mi je žao što ove sezone nismo izborili grupnu fazu Evropske lige, a trebali smo. Protekle dvije godine smo igrali, a ove nas nema tamo. To je šteta, ali nastavili smo dalje. To ispadanje nas je malo poremetilo, loše smo ušli u sezonu ali smo vezali nekoliko pobjeda i ponovo je sve u redu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta je vezala četiri uzastopne pobjede u Seriji A i izbila na osmo mjesto, ali od četvrtoplasiranog Lazija ima samo četiri boda manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi