Našlo se rješenje za Garetha Balea i imat će čak i veću platu?
Gareth Bale je za proteklih šest godina osvojio sve sa Realom. Ipak, nikada nije pokazao zašto je u jednom trenutku bio najskuplji fudbaler svijeta (Foto: EPA)

Velšanin napušta Real?

Našlo se rješenje za Garetha Balea i imat će čak i veću platu?

M. Šljivak

Gareth Bale je otpisan od strane Zinedinea Zidanea.

Francuski stručnjak više ne računa na usluge velškog fudbalera i traži se način da on napusti klub.

Međutim, Real u Evropi ne nalazi mogućeg kupca za Balea. Njegova ogromna plata od 17 miliona eura i cijena od 100 miliona koju je Real postavio, nisu zainteresovali nijednog velikana koji može platiti tu cifru.

Ipak, čini se kako bi se na kraju moglo naći pravo rješenje za Balea. To rješenje se zove Kina, a tamo bi čak mogao dobiti i veću platu od one u Realu.

"Smatram da je najveća mogućnost da će Bale otići u Kinu. Ako želi da zadrži platu kakvu ima u Realu, mislim da će otići tamo. Dobio je zeleno svjetlo za odlazak, ali zaista ga ne vidim u Premier ligi, jer niko ne želi da ga plaća kao Real", rekao je nekadašnji trener Tottenhama Tim Sherwood.

Baleov agent Jonathan Barnett prethodnih dana je konstantno isticao kako je ovaj fudbaler 'sretan u Madridu i da nema namjeru otići'.

Ipak, prema tvrdnjama magazina AS on uveliko radi na transferu i to sa određenim kineskim klubovima. Samo su oni spremni izdvojiti ogroman novac za Balea, a Barnett će mu povećati i platu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kinezi su spremni 29-godišnjem ofanzivcu ponuditi čak 20 miliona eura godišnje, te Kraljevima isplatiti cifru koju žele za Balea i konačno bi se mogla završiti njegova epizoda u Madridu.

Očigledno je da na Santiago Bernabeu Balea više niko ne želi vidjeti i nije nikakvo čudo što je već unaprijed otpisan.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
A u ovo doba lani bio je dovoljno dobar, a?!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije