Eden Hazard poslao menadžera u Madrid i dao mu samo jedan zadatak!

Čini se da je transfer već dogovoren

Eden Hazard poslao menadžera u Madrid i dao mu samo jedan zadatak!

E. Čaušević

Belgijski fudbaler Eden Hazard na kraju ove sezone će najvjerovatnije napustiti Chelsea.

Hazard s Plavcima ima ugovor do ljeta 2020. godine, a početkom godine odbio je ponudu da potpiše novi ugovor. Belgijanac će gotovo sigurno napustiti Stamford Bridge i najvjerovatnije karijeru nastaviti u dresu Real Madrida.

O odlasku Hazarda u Chelsea špekuliše se već mjesecima i pojedini španski mediji tvrde da je taj transfer davno dogovoren. ESPN je objavio da nas da je Hazardov menadžer boravio u Madridu ovih dana sa jasnim zadatkom.

Navodno, Hazard je odlučio već da potraži kuću u Madridu, a za to je angažovao svog menadžera. Belgijanac očito do kraja sezone ne želi da se bilo šta zna o njegovom transferu, ali je sve više jasnije da je samo pitanje dana kada će se to ozvaničiti.

Belgijanac je pronašao nekoliko kuća za koje je zainteresovan, a njegov menadžer je otputovao za Madrid kako bi pronašao novi dom za Hazarda.

Real Madrid bi Belgijanca trebao platiti oko 100 miliona eura, a Hazard će s Kraljevima potpisati trogodišnji ugovor.

U priči su dva datuma: Real Madrid uskoro predstavlja novo pojačanje - Edena Hazarda?

Real Madrid do kraja sezone i nema previše bitnih obaveza, što se ne može reći za Chelsea koji se bori za Top 4 u engleskoj Premier ligi, ali i koji je u samoj završnici Lige Evrope.

Španska Marca danas tvrdi da je činjenica da je pred Chelseajem izuzetno važan period jedini razlog zbog kojeg transfer Edena Hazarda u Real Madrid još uvijek nije ozvaničen.

Londonski klub ne želi "potkopavati" Maurizija Sarrija na način da objavi da najbolji igrač ekipe napušta Stamford Bridge u jeku borbe za trofej i plasman u Ligu prvaka.

Marca tvrdi i da bi 12. maj bogao biti datum na koji će biti zvanično objavljena informacija o Hazardovom transferu u Real Madrid - ukoliko se Chelsea ne uspije plasirati u finale Lige Evrope. Inače, Chelsea je sinoć remizirao sa Eintrachtom u Frankfurtu 1:1, u prvoj utakmici polufinala Lige Evrope.

Potražite više informacija na temu Premier league:

12. maja se igraju utakmice zadnjeg kola Premiershipa, pa Marca vjeruje da bi odmah nakon odigravanja istih o Hazardovom odlasku moglo biti saopšteno direktno iz Chelseaja.

Pominje se i opcija da zvanična informacija o Hazardovom transferu bude puštena u javnost 19. maja jer Real ima običaj objavljivati vijesti o pojačanjima tek nakon okončanja španskog šampionata.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi