Modrić i Zidane održali sastanak: Šta je odlučeno?

Važan dan za Real Madrid

Modrić i Zidane održali sastanak: Šta je odlučeno?

A. Čaušević

Zinedine Zidane je već počeo sa sklapanjem igračke kazaljke Real Madrida za narednu sezonu. 

Dok čeka na dolazak novi imena Zizou je odlučio da razgovara s igračima koji nose dres Kraljeva ove sezone, a Francuz ih i dalje želi u ekipi.

Cadena Copa izvještava da je Zidane danas održao sastanak sa Lukom Modrićem pitao ga za budućnost te mu objasnio da ga i dalje želi u svom timu.

Sam Modrić je nakon ozbiljnog interesa prošlog ljeta, izrazio želju da bi volio završiti karijeru u Real Madridu.

Prema zamislima Zidanea zvanično najbolji igrač svijeta iz 2018. godine bi bio oslobođen defanzivnih zadatak te bi bio zadužen samo za konstrukciju napada.

Upravo iz tog razloga plan Los Blancosa je da na ljeto dovedu dva veznjaka koji bi pokrivali leđa 33-godišnjem Hrvatu.

Zidane šalje Balea među rezerve

Zidane je otpisao Garetha Bale za narednu sezonu, ali on zbog bogatog ugovora nema namjeru da napusti klub.

Igrati za prvi tim međutim neće. Zidane će ga, ako ne nađe novi klub, poslati među rezerve i neće koristiti njegove usluge u narednoj sezoni. Ovakav rasplet situacije značio bi potpuni krah karijere nekada najskupljeg fudbalera svijeta.

A kako stvari stoje, Bale nema namjeru da napusti Madrid. Jasno je to poručio njegov agent Jonathan Barnett.

"On želi da ostane. Nisam siguran da ga gospodin Zidane želi u timu, ali on je trenutno sretan u Madridu i želi tu ostati. Ima ugovor do 2022. godine, sa kojim je zadovoljan. Po mom mišljenju, on je još uvijek među tri ili četiri najbolja igrača na svijetu", rekao je Barnett.

Sasvim je jasan razlog zašto Bale neće da napusti Madrid tri godine prije isteka ugovora. To je novac.

Velšanin u Madridu zarađuje čak 17 miliona eura po sezoni. Ne pada mu ni na kraj pameti da se odrekne ove cifre i očigledno da je spreman da bude u rezervnom timu, jer mu ugovor jednostavno moraju ispoštovati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale se povezivao sa mnogobrojnim timovima. Bayern i Manchester United su bili zainteresovani za njegove usluge, ali apsolutno niko mu ne želi ponuditi platu kakvu ima u Realu.

Zbog toga trenutno Real nema nijednu ponudu za Balea. Pokušavaju ga se riješiti na razne načine, ali niko ne želi igrača sa ogromnom platom i koji je pritom sklon povredama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

eye of the tiger
Dosadni ste vise sa sastancima u Realu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi