Nasri objasnio zašto je potpisao za Anderlecht iako je imao bogate ponude klubova van Evrope
Nasri će biti zajedno u Anderlechtu sa svojim nekadašnjim saigračem Kompanyjem

Bivši igrač Manchester Cityja danas razmišlja drugačije

Nasri objasnio zašto je potpisao za Anderlecht iako je imao bogate ponude klubova van Evrope

S. Pašalić

Samir Nasri je nedavno postao novi igrač belgijskog Anderlechta.

Nasri je od januara igrao za West Ham, a nakon što mu je istekao ugovor on se odlučio da ode kod svog bivšeg saigrača Vincenta Kompanyja koji će imati ulogu igrača-trenera u ovom klubu.

32-godišnji Francuz je imao nekoliko unosnih ponuda klubova van Evrope, ali se odlučio za Anderlecht jer je upravo želio ostati u Evropi.

On je također sada izjavio da ga Kompany nije morao puno ubjeđivati da potpiše za Anderlecht.

"S Vincentom nije dugo trajalo. Nazvao me i htio sam ostati u Evropi kako bi se pridružio zanimljivom i drugačijem projektu. S porodičnog stajališta, s mladim sinom, bilo je također bolje za mene da ostanem u Evropi nego da idem za unosniji ugovor u inostranstvu"

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

"Kada postanete otac, to vas mnogo promijeni. Novac nije bio motivacija, više me zanimala sportska strana priče i rad sa prijateljem i to što ću biti dio projekta. To je bilo ono najvažnije za mene"

"Upravo sam se vratio iz sezone s povredama. Igranje jednom sedmično je dobro za moje tijelo, to će mi omogućiti da se oporavim. Moj cilj, poput kluba, je postati prvak, odigrati veliku ulogu i kvalifikovati se za Ligu prvaka. U prošlosti sam pratio belgijsku ligu i za mene je najvažnije biti spreman za doigravanje.", rekao je Nasri.

Top Komentari

Romanus
Tegoba
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi