Vincent Kompany dovodi veliko ime u Anderlecht

Stiže Nasri?

Vincent Kompany dovodi veliko ime u Anderlecht

E. Škorić

Proslavljeni belgijski nogometaš Vincent Kompany napustio je Manchester City na kraju prošle sezone i sada je u Anderlechtu.

Kompany će u Anderlechtu imati ulogu menadžera i igrača, a u ovom klubu smatraju da će svojim znanjem i iskustvom doprinijeti razvoju i dodatnom napretku.

Kompany ima želju da formira kvalitetan tim za narednu sezonu, a jedno od mogućih pojačanja je Samir Nasri, s kojim je Kompany igrao Cityju ranije.

Njih dvojica su bili saigrači od 2011. do 2016. godine, te su ostali u dobrim odnosima.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Bivši francuski reprezentativac je već neko vrijeme bez kluba, a Anderlechtov projekat bi mu svakako mogao biti zanimljiv.

Nekoliko zanimljivih klubova spremno je Nasriju dati četiri miliona eura godišnje, no vjeruje se da je i Anderlecht s Kompanyjem na čelu spreman da ga ispoštuje u tom smislu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi