"Nasri se uvijek ponašao kao gangster, ali niko nije mogao popiti toliko alkohola kao Hleb"

Szczesny se prisjetio bivših saigrača

"Nasri se uvijek ponašao kao gangster, ali niko nije mogao popiti toliko alkohola kao Hleb"

E. Čaušević

Arsenal je u prethodnih desetak godina u svojim redovima imao raznih fudbalera, no bivši golman ovog tima Wojciech Szczesny otkrio je ko su za njega bili "najluđi" saigrači.

Szczesny je u Arsenal stigao na ljeto 2006. godine i to u omladinske kategorije ovog kluba, a u prvom timu pojavio se prvi put dvije godine kasnije. Ipak, nije uspio da se izbori za mjesto prvog golmana, te je većinom bio na posudbama.

Međutim, poljski golman koji danas brani za Juventus izjavio je da jednostavn nikada neće zaboraviti period iz Arsenala. Szczesny je u razgovoru za engleske medije otkrio da je imao nekoliko "ludih" saigrača, a najviše se izdvojio Samira Nasrija i Alexandera Hleba.

"Samir Nasri je bio zaista posebna priča i uvijek se izdvajao od svih nas. Za njega sam uvijek mislio da je neki gangster. Svi su znali nekoga takvog u školi koji je imao jake i velike prijatelje, a zbog toga ste mislili da su prelijepi. E, to je bio Nasri", rekao je golman Juventusa.

Szczesny se kasnije dotakao i Alexandera Hleba koji je igrao za Arsenal kada je on tek stigao u prvi tim.

"Uh, Hleb je isto baš poseban slučaj. Mogao je postići toliko toga u karijeri i uspjeti daleko, daleko više. Imao je dobru karijeru, ali nikada nisam vidio nekoga da može popiti toliko alkohola. To ga je i koštalo na kraju", dodao je Szczesny.

"Van Persie je napravio veliku grešku odlaskom u Manchester United"

Ranije je i poljski golman govorio o Robinu van Persieju koji je napustio Arsenal i otišao u Manchester United. Ipak, Szczesny vjeruje da je to bila velika greška Holanđanina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mogao je donositi druge odluke i postići mnogo više u Arsenalu", izjavio je Szczesny te dodao: "On ponekad zna biti vrlo arogantan."

"Moram priznati da je otišao za Manchester United i sljedeće godine osvojio naslov. Međutim, nakon toga, on je završio na klupi, a poslije je otišao u Tursku i njegova velika karijera završila.", ddao je Szczesny.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije