Enrique u problemima - PSG ne može dovesti pojačanje jer je igraču zabranjen izlazak iz zemlje
FOTO: EPA

Razlog je bizaran

Enrique u problemima - PSG ne može dovesti pojačanje jer je igraču zabranjen izlazak iz zemlje

Esmer Oštraković

Nakon što je Mbappe otišao iz PSG-a jasno je da će biti još mnogo promjena u ekipi PSG-a ovog ljeta. Naravno to važi i za odlaske iz kluba, ali i za igrače koji će postati novi u ovom klubu.

Kako tvrde novinari L'Equipea Gianluigi Donnarumma i Arnau Tenas informisani su da nema hijerarhije za "jedinicu" kada je riječ o narednoj sezoni i da će se golmani morati boriti ako misle braniti.

Reprezentativac Italije Donnarumma bio je prvi golman u posljednje dvije sezone, ali kako stvari stoje to bi se u narednom periodu vrlo lako moglo promijeniti.

Tako će se golman, nakon što se vrate na pripreme, boriti za "jedinicu", a naravno na kraju će konačnu odluku donijeti Luis Enrique.

Osim toga, kako tvrde mediji iz Francuske, PSG je jako blizu konačnog dogovora od 20 miliona eura za golmana iz Rusije. Radi se o Matveiu Safonovu koji će navodno sa PSG-om potpisati ugovor do 2029. godine.

Oglasi

Ipak, transfer je "udario" u neočekvianu blokadu. Kako tvrde Francuzi golman Krasnodara ne može napustiti Rusiju. Tačnije zabranjen mu je izlazak iz zemlje jer nije isplatio određenu sumu novca svojoj bivšoj ženi.

Safonov se sa bivšom suprugom navodno već tri godine bori za to kome će pripasti njihova kćerka.

U međuvremenu je Safonov policiji prijavio svoju bivšu suprugu krajem maja jer je navodno krala novac od njega.

Navodno je u četvrtak donesena konačna odluka da golman Krasnodara svojoj bivšoj supruzi mora platiti negdje oko 600 hiljada eura.

O svemu je govorio advokat njegove bivše supruge Maxim Shilov.

"Ne mogu potvrditi niti negirati sumu novca o kojoj govorite, ali dug je jasan i postoji", rkeao je Silov.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Upitan je nakon toga i da li je istina da Safonov ne može napustiti Rusiju.

"Da, istina je. Dok se novac ne isplati on ne može da putuje iz Rusije jer radi se o velikoj voti novca", rekao je Shilov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi