Šef PSG-a lično otišao po pojačanje u London
Foto -EPA

Nasser Al-Khelaifi dogovorio posao sa igračem, čeka se Tottenham

Šef PSG-a lično otišao po pojačanje u London

M. Šljivak

Francuski prvak PSG očigledno će ponovo imati veoma burno ljeto  kada su transferi u pitanju.

Rukovodstvo francuskog kluba dosta je posla završilo potpisom novog ugovora sa Neymarom, žele isto tako vezati i Kyliana Mbappea, a sa Svecima se povezuju brojni fudbaleri.

Među fudbalerima koje PSG želi je 28-godišnji desni bek Tottenhama Serge Aurier, a prvi čovjek kluba Nasser Al-Khelaifi je odlučio da on lično završi ovaj posao.

Francuski mediji tvrde da je Al-Khelaifi obavio razgovore sa fudbalerom iz Obale Slonovače i dogovorio je ugovor sa njim i učinit će sve kako bi nagovorio Tottenham da ga prodaju PSG-u.

Aurier je već igrao za PSG- Dres Svetaca iz Pariza nosio je od 2014. do 2017. godine kada je otišao u Tottenham.

Spursi su ga PSG-u platili 23 miliona funti, a u Londonu nije uspio da osvoji trofeje, iako je Tottenham igrao finala Lige prvaka i EFL Kupa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sada bi Aurier ponovo mogao da obnovi saradnju sa Mauricijom Pochettinom, koji ga je vodio u Spursima i vidjet ćemo hoće li Al-Khelaifi uspjeti da ga otkupi od Tottenhama.

Aurier je za Pijetlove iz Londona odigrao 110 utakmica u protekloj sezoni i zabio je osam golova.

Top Komentari

kristijan19
110 utakmica u protekloj sezoni? A jest se frajer naigrao, računaju i trening utakmice...dragi Šljivama, jesi šljiva stvarno
5 0
user1582647693
Nasere pusi ku**c s**** si nam fudbal za sva vremena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi