Pochettino govorio o transferu Ramosa: Sergio je igrač Reala, ali...
FOTO: EPA

PSG ne odustaje od Španca

Pochettino govorio o transferu Ramosa: Sergio je igrač Reala, ali...

Haris Zilić

Početkom godine francuski mediji objavili su vijest da je Sergio Ramos na radaru PSG-a.

Priča je lagano dobijala sve jaču dimenziju, a o cijeloj situaciji napokon se oglasio i trener Prinčeva Mauricio Pochettino.

"Sergio Ramos u PSG? Ne želim još govoriti konkretno. Sergio je još uvijek fudbaler Reala, ali vrijeme će pokazati šta će od svega biti", rekao je Pochettino i dodao:

"Mi želimo poboljšati konkurenciju u timu na svim pozicijama. Zdrava konkurencija je jako bitna za ekipu"

Ramosov ugovor s Realom važi do narednog mjeseca, a još uvijek nije dogovorio nastavak saradnje s Kraljevima. Čini se da je Španac definitivno odlučio da ide jer mu klub ne nudi ugovor po njegovoj mjeri, a on ne pristaje na "slabiji".

"Imam 34 godine, ali se osjećam kao da imam 28. U formi sam kao prije deset godina. Mogu igrati još pet vrhunskih sezona", rekao je Ramos te nastavio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Želim nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2026. godine i postati jedini u historiji sa šest nastupa na Mundijalima".

Sezona za njega u Realu je daleko od dobre. Imao je dosta povreda, a Kraljevi su za sada bez trofeja. Jedino im je ostalo da se bore u La Ligi, a tamo je situacija u finišu sezone prilično komplikovana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi