Nastasić propušta Svjetsko prvenstvo?

Udarac za Srbiju

Nastasić propušta Svjetsko prvenstvo?

Povreda koju je Matija Nastasić zadobio proteklog vikenda mogla bi da pokvari planove Mladenu Krstajiću pred nastup na Svjetskom prvenstvu.

Schalkeov defanzivac je zadobio povredu u ligaškom meču protiv Hamburger SV-a, a prema prvim ljekarskim procjenama, sa terena bi mogao odsustvovati najmanje dva mjeseca. To ujedno znači da j i njegov nastup na Mundijalu u Rusiji doveden u pitanje.

"Moram da pauziram narednih nekoliko sedmica. Imam malo oštećenje zadnjih ligamenata koljena. Ne znam tačno koliko će biti duga pauza i da li ću učestvovati na Svjetskom prvenstvu", kazao je Nastasić, prenosi B92.

Nema sumnje da bi Nastasićevo odsustvo bilo veliki udarac za Srbiju, jer je ovaj defanzivac već bio viđen na popisu putnika za Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstva počinje 14. juna, a Srbija će u grupi igrati protiv Kostarike, Brazila i Švicarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi