Puma prevarila Srbiju? Umjesto ekskluzivnog, dres za "termine"
Foto: Twitter/FSS

Ni Senegal izgleda nije dobio ono čemu se nadao

Puma prevarila Srbiju? Umjesto ekskluzivnog, dres za "termine"

Reprezentacije Srbije i Senegala su u posljednji trenutak poptisale nove ugovore sa proizvođačem sportske opreme Pumom u nadi da će Svjetsko prvenstvo u Rusiji dočekati u nešto ekskluzivnijim dresovima.

Prve reakcije na dresove Srbije i Senegala su bile poprilično pozitivne, ali portal specijalizovan za "otkrivanje" dresova i ostale sportske opreme Footyheadlines.com prenosi da su fudbalski savezi pomenutih zemalja prevareni.

Umjesto ekskluzivnih modela, Srbija i Senegal su, navodno, dobili tek nešto ušminkani "osnovni" model dresa, koji inače košta oko 20 eura, a u nekim slučajevima i manje.

Riječ je o tzv. generičkom modelu službenog naziva Puma Liga Jersey. U Pumi su navodno htjeli uštediti na vremenu i novcu, pa su umjesto poptuno novog dizajna, Srbiji i Senegalu isporučili pomenute generičke dresove koji su u slučaju Srbije ušminkani jednostavno grafikom u boji zastava ove zemlje. Kada je riječ o Senegalu jedina razlika je grafika na prednjoj strani dresa. Naravno nasuprot znaka Pume na ovim dresovima su se našli i grbovi reprezentacija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, nijansa crvene boje na kragni i rukavima dresova Srbije se ne podudara sa onom na zastaviti ove zemlje, što nije slučaj sa dresovima ostalih zemalja kojima je Puma isporučila dresove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi