"Nastavak Serije A ove sezone je nemoguć"

Tako smatra Javier Pastore

"Nastavak Serije A ove sezone je nemoguć"

Veznjak Rome Javier Pastore jedan je od onih koji smatraju kako se italijanski šampionat ove sezone neće moći okončati.

Koronavirus je napravio opšti haos u cijelom svijetu, a najgora situacija u Italiji gdje svakodnevno umire preko 500 ljudi.

Seria A je prekinuta prije dvije sedmice i bez obzira na sve goru situaciju na Apeninima čelnici lige kao i UEFA još uvijek razmišljaju o načinu na koji može biti nastavljena.

Jedan od onih koji smatraju da nema načina da se prvenstvo okonča do kraja je veznjak Rome Pastore.

"Vidjet ćemo da li ćemo nastaviti s igranjem ove ili sljedeće sezone. Da budem iskren, mislim da je nemoguće da završimo prvenstvo. Treba nam barem 20 do 30 dana treninga da budemo spremni".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Svi klubovi će izgubiti novac, ali mislim da je nemoguće da nastavimo tamo gdje smo stali. To će značiti da bi nastavili sve kasnije i kasnije, pa bi narednu sezonu morali pomjeriti. Ali, to ne možemo uraditi, jer je sljedećeg ljeta Euro, Copa America itd".

Roma je prije prekida prvenstva u Italiji bila na 5. poziciji s tri boda manje i utakmicom više od četvrtoplasirane Atalante.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi