Nastavlja se drama u Rusiji: Ko će u polufinale Svjetskog prvenstva?

Švedska - Engleska od 16, Rusija - Hrvatska od 20 sati

Nastavlja se drama u Rusiji: Ko će u polufinale Svjetskog prvenstva?

Endin Čaušević

Utakmicama četvrtfinala nastavlja se danas Svjetsko prvenstvo, a ljubitelji fudbala moći će pratiti okršaje Švedska-Engleska i Rusija-Hrvatska.

Mundijal u Rusiji nam je donio već mnogo iznenađujućih rezultata, a zanimljivo da su još u igri ostale samo evropske selekcije. Jučer je Francuska lakše od očekivanog sa 2:0 savladala Urugvaj, dok je još jedno iznenađenje priredila Belgija koja je pobjedom od 2:1 poslala Brazilce kući.

Drama na Svjetskom prvenstvu nastavlja se već danas kada ćemo moći uživati u još dvije utakmice četvrtfinala. Od 16 sati u Samari na Cosmos Areni igrat će Švedska i Engleska i sigurno da niko nije ni mogao očekivati da će se ove dvije selekcije sastati među osam najboljih na svijetu.

Iako je Engleska danas u ulozi favorita Šveđani su već pokazali da mogu igrati i protiv najboljih selekcija. Navijači Engleske vjeruje da će njihov tim lagano izboriti polufinale, no kao što smo već napisali senzacije na ovom izdanju Mundijala su postale svakodnevnica.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U drugom duelu dana večeras u Sochiju će domaćin Rusija ugostiti selekciju Hrvatske. Rusi su u osmini finala napravili čudo i izbacili Špance, dok se Hrvatska namučila da dođe do četvrtfinala. Iako će Rusi sigurno imati veliku podršku svojih navijača, ipak, uloga favorita u ovom meču opravdano ide selekciji Hrvatske. Utakmica u Sochiju igra se od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi