"Razmišljam samo o Zrinjskom, u Bijeljini nas čeka teška utakmica"
Filipović se nalazi u sjajnoj formi, te je glavni adut Plemića u borbi za titulu

Prvi strijelac Plemića za SportSport.ba

"Razmišljam samo o Zrinjskom, u Bijeljini nas čeka teška utakmica"

S. Mlaćo

Ofanzivac Zrinjskog Miloš Filipović (27) igra sezonu iz snova, tačnije nalazi se u blistavoj formi.

Njegov Zrinjski je ponovo lider premijerligaškog karavana, a on sa 13 postignutih pogodaka dijeli prvo mjesto na listi strijelaca Premijer lige sa napadačem Sarajeva Mersudinom Ahmetovićem.

Filipović je bio junak svog tima u prošlom kolu protiv Krupe (0:1), a navijači Zrinjskog svoje nade za sutrašnji meč u Bijeljini polažu upravo u svog najboljeg strijelca.

"Sigurno da nas čeka teška utakmica. Radnik je dobra ekipa, ali vjerujem u nas i vjerujem da možemo doći do pozitivnog rezultata", kazao je Filipović za SportSport.ba.

Nije tajna da su sjajne igrale probudile i mnoge interesante koji ga sada žele vidjeti u svojim klubovima. Svjestan je da ponuda na ljeto neće nedostajati, čak naprotiv, ali trenutno je fokusiran na dres i uspjeh popularnih Plemića.

"Razmišljam samo o Zrinjskom i što boljim rezultatima do kraja sezone, a za ostalo ćemo vidjeti kada dođe vrijeme za to", jasan je Filipović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo da je Filipović pored 13 pogodaka dodao i devet asistencija što je podatak koji najbolje govori o igrama ovog 27-godišnjaka.

Ugovor sa Zrinjskim ističe mu na ljeto 2019. godine, što već u svoj notesima pored sjajnih partija imaju pribilježeno skauti brojnih klubova iz regiona, ali i mnogo šire.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi