Nastavlja se Premijer liga uz pravi raritet

Na programu tri utakmice

Nastavlja se Premijer liga uz pravi raritet

A. Čaušević

Septembarska reprezentativna pauza je završena i bh. premijerligaši će ponovo na terene.

Pravi raritet je da se petkom odigra praktično pola kola, a isključivi razlog za to su opći izbori koji se održavaju u nedjelju, 2. oktobra, kada neće biti utakmica.

Derbi današnjeg programa je svakako okršaj iz Srebrenika gdje će Tuzla City biti domaćin Sarajevu. Radi se o duelu timova koji pretenduju za sami vrh tabele.

U prvom duelu Tuzla City je ponizio Sarajevo pobjedom sa 1:5 na Bilinom polju zbog čega će Bordo tim tražiti osvetu, ali sigurno neće biti lagano.

"Dobro se radilo u pauzi, malo smo poradili u obnavljanju fizičke spreme i taktički smo se spremili za Tuzlu City. Imamo i sjećanja od prve utakmice, ostali smo dužni i sebi i navijačima. Motivisani idemo na utakmicu, a znamo da se radi o jako dobroj ekipi, iako imaju izostanaka u zadnjoj liniji. Prema naprijed su brzi i opasni, te imaju dovoljno kvalitet. Lako kreiraju prilike i daju golove", rekao je Feđa Dudić u najavi utakmice.

"Sarajevo oscilira od odlične igre gdje dominira u posjedu i stvara puno prilika, čak i nema sreće, do nivoa kakav je pokazan protiv Veleža, gdje nisu izgledali dobro. Mi se spremamo za ovu njihovu bolju varijantu. U svakom slučaju, ovo su dvije ekipe koje igraju za gol više i ja očekujem kvalitetnu utakmicu", smatra njegov kolega Dragan Jović.

Oglasi

Susret koji počinje u 15 sati sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke. U istom terminu će početi i okršaj između Veleža i Posušja u Gabeli.

Radovi na stadionu Rođeni još nisu završeni i pitanje je kada će Velež ponovo biti domaćin u Gabeli ovaj put u hercegovačkom malom derbiju kojeg će suditi Irfan Peljto.

Izabranici Amara Osima su digli formu i smatraju se favoriti, dok Posušje dolazi s novim trenerom. U pitanju je Goran Granić koji je do sada bio asistent Ferdi Milinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Program u petak će biti zatvoren na stadionu Pod Bijelim brijegom između Zrinjskog i Slobode. Plemići su svakako favoriti, ali borbena i disciplinovana ekipa Crveno-crnih se nada iznenađenju. Pravdu na meču koji počinje u 20 sati će suditi Benjamin Deljković iz Sarajeva.

Preostal tri duela Borac - Sloga(14 sati), Leotar - Željezničar(15) te Široki Brijeg - Igman(19) igraju se u subotu.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi